3 Nisan 2015 Cuma

Elmalı Tart



Elmalı kurabiyeyi severek yapıp paylaşıyordum ama itiraf edeyim elmalı tart tarifini ne zaman denediysem pek güzel olmamıştı. E haliyle tart yapmaya korkuyordum. Taa ki bu tartı yapana kadar! Siz de deneyin bakalım benim gibi bayılacak mısınız...

Malzemeler:
125 gram tereyağı
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya

Üzeri için:
6 adet elma
Yarım su bardağı kırık ceviz
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:
Elmaları kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Bir tavaya alIn, üzerine iki kaşık şekeri ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra ceviz ve tarçını ekleyip soğumaya bırakın.
Tereyağı, un ve şekeri bir mutfak blendırında iyice karışana kadar karıştırın. Ardından kabartma tozu, vanilyayı ekleyin. Yumurta ve yoğurdu da ekledikten sonra iyice yoğurun. Ununuz az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz.
Yoğurduğunuz hamurun 3'te 1'ini ayırın ve buzlukta bekletin. Bu sırada kelepçeli yuvarlak bir kalıba ya da yuvarlak orta boy bir borcama hamurunuzun kalan kısmını ince bir şekilde döşeyin. Üzerine elmalı karışımı yayın. Buzlukta beklettiğiniz hamuru ise üzerine rendeleyin. Her yerini kapatmasına özen gösterin. Önceden 180 derece ısıttığınız fırında yaklaşık 40 daKika pişirin. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder