11 Aralık 2014 Perşembe

Krep



Bizim evde hafta sonları kahvaltı etmek adeta bir ritüel oluyor. Ya pişi kızartıyoruz, ya omlet yapıyoruz ya da krep! Açıkçası benim en çok işime gelen krep oluyor çünkü eşim krep yapmaya bayılıyor! şimdi size vereceğim tarif de onun el emeği göz nuru...
Afiyet Olsun!

Malzemeler:
1 yumurta 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
Aldığı kadar un

Hazırlanışı:

Yumurtayı derin bir kapta çırpın. Süt, yağ ve suyu ekleyip çırpmaya devam edin. Yaklaşık 1-1,5 bardak kadar unu ekleyin. Krep hamurunun boza kıvamına olmasına dikkat edin. Krep tavasını biraz yağlayın. Karışımdan bir kepçe döküp tüm tavaya yayın. Altı ve üstü hafif kızarana kadar ocakta pişirin. sıcak sıcak peynir ya da reçel ile servis edebilirsiniz... Afiyet Olsun.




2 yorum:

Yorum Gönder