4 Şubat 2014 Salı

Sevgililer Günü Kahvaltı Tabağı





Sevgililer Günü yaklaşırken hepimiz farklı tarif ve sunumlarla sevdiğimiz kişiye sürprizler yapmak istiyoruz. Bu özel günün güzel geçmesi ise bence günün güzel başlamasına bağlı. Bu yüzden güzel bir kahvaltı sofrası hazırlayarak sürpriz yapabilirsiniz! kahvaltı sofrasının olmazsa olmazı ise peynir çeşitleri ve omlet. İşte Sevgililer Günü için hazırladığım peynir tabağı ve Farklı bir omlet sunumu. Şimdiden afiyet olsun!


Malzemeler:
1 çay bardağı rendelenmiş Muratbey Kaşar Peyniri
2 yumurta
1 tatlı kaşığı Muratbey Tereyağı
İki büyük dilim tam buğday ekmeği
Dereotu, tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Peynir tabağını hazırlamak için kalp şeklinde kalıplara ihtiyacınız olacak. Muratbey Naturena Peresta peyniri iki ince dilim halinde kesin. Ardından kalp şeklindeki kalıbınızla kesin. Elinizde birkaç tane küçük küçük kalpler olacak. 
Ekmeği yine kalpli kalıp ile şekiller çıkararak birkaç parçaya ayırın. İki büyük dilim ekmekten dört adet orta boy kalp şekli çıkarabilirsiniz. Muratbey Sürmeli 'den iki ince dilim kesin. Aynı şekilde bu peynirden de kalıbınızla kalp motifleri çıkarın. Kalp şeklindeki sürmeli peyniri ekmeklerin üzerine sabitleyin.
Bir teflon tavada Muratbey Tereyağı nı eritin. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın. İçine rendelediğiniz Muratbey Kaşar Peyniri ni, tuz ve karabiberi ekleyin. Yağ eriyince yumurtayı tavaya dökün, altı iyice kızarana kadar bekleyin. Ocağın altını kapattıktan sonra omletinizi bir kesme tahtasına alın ve yine kalıbınızla omletten kalp motifleri çıkarın. 
Tahta bir peynir servis tabağına hazırladığınız minik kalp peynirlerinizi dilediğiniz gibi yerleştirin. Dereotunu incecik doğrayın. Peynir tabağınızda dilediğiniz bir yere dereotunu serpiştirin. Ardından kalp şeklindeki omletinizi üzerine yerleştirin. Sevgililer Günü'nüz kutlu olsun! 

0 yorum:

Yorum Gönder