28 Aralık 2013 Cumartesi

Vişneli Cupcake




Çat kapı misafir gelip de 'Hadi bi kek karıştıralım' dediğimizde aklımıza ilk gelen klasik kekler oluyor. Ama bizim evde geçen hafta öyle olmadı. Senelerdir yaptığımız kek tarifini bu kez kalıplara paylaştırarak ve bir de içine o çok sevdiğim vişneleri ekleyerek yaptım. Sonuç, nefis oldu. Bence mutlaka deneyin!

Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı eritilmiş Muratbey Tereyağı
1 su bardağı süt
250 gram vişne
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5- 2 bardak un






Nasıl Yapabilirim?
Yumurtaları karıştırma kabına koyun, şekeri ekleyerek mikserle 5 dakika yüksek devirde çırpın. Sıvıyağ, erimiş tereyağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Unu ekleyin, unu karıştırmadan önce vanilya ve kabartma tozunu ilave edip çırpın. karışımın kıvamı çok sulu olmamalı. Boza kıvamında olmalı. Bu yüzden un oranını tam vermedim, kendiniz de ayarlayabilirsiniz.
Karışımı kalıplara paylaştırın. Dikkat etmeniz gereken bir şey var. Kalıpları ağzına kadar doldurmayınç Kek kabaracağı için bu şekilde doldurursanız taşacaktır. Kalıpların yarısına kadar bu karışımdan paylaştırmanız yeter.
Her bir kalıba karışımı paylaştırdıktan sonra ikişer üçer çekirdekleri çıkarılmış vişneleri paylaştırın.
önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
Kalıplardan çıkarıp servis edin. Afiyet Olsun!






0 yorum:

Yorum Gönder