1 Nisan 2013 Pazartesi

Burgulu Makarna Salatası





Kızım doğduğundan beri misafirimiz hiç eksik olmuyor. Çocuk evin bereketi diye boşuna dememişler! Hal böyle olunca misafirlere ikramlık birşeyler de hazırlamak gerekiyor. Ama bu hazırlananların kolay ve pratik olması da şart! İşte bu tariflerden biri de Burgulu Makarna Salatası. Kısa sürede hazırlamak mümkün. Şimdiden afiyet olsun!

Malzemeler:
Yarım paket penne makarna
8-10 adet Muratbey Burgu Peynir
7-8 adet kornişon turşu
1 adet tavuk göğsü
1 çay bardağı mısır
1 adet patates
1 adet havuç
1 çay bardağı bezelye
1 çay bardağı doğranmış yeşil zeytin
Muratbey Süzme Yoğurt
Mayonez
Tuz, kırmızı pul biber, dereotu

Nasıl Yaparım?
Öncelikle makarnayı sıcak suda haşlayın. Biraz diri kalmasına özen gösterin. Makarnayı süzdükten sonra soğumasını bekleyin.
Tavuğun göğsünü de bir tencerede haşlayın.
Patates ve havucu küp küp doğrayın. Bezelye ile birlikte haşlayın ve süzün.
Ayrı bir kapta Muratbey Süzme Yoğurt ve mayonezi karıştırın. Mayonez ve yoğurt için özellikle miktar belirtmedim. Kendi damak zevkinize göre oranlarını ayarlayabilirsiniz. Dilerseniz süzme yoğurdu biraz sulandırabilirsiniz. Tuzunu da bu aşamada ekleyebilirsiniz.
Önce makarna ve mayonez-yoğurt ile iyice karıştırın. Ardından mısır, küp doğranmış kornişon turşu, yeşil zeytin ve haşladığınız bezelye-havuç-patates üçlüsünü ekleyin, karıştırın. Doğradığınız dereotunu da ekleyin.
Salatanızı servis tabağına aldıktan sonra üzerine küçük parçalar haline getirdiğiniz tavuk göğsünü dizin. Muratbey Burgu Peynirleri de ikiye bölerek tavukların arasına sıra sıra dizin, pul biberle süsleyin.
Afiyet olsun!





0 yorum:

Yorum Gönder