1 Eylül 2012 Cumartesi

Şeftalili Rulo Pasta



Yazın son demlerini yaşıyoruz belki artık ama hazır şeftalinin mevsimi geçmemişken bir tatlı tarifi de ben vermek istedim. Şeftalinin reçelini de marmelatını da seven biri olarak bu pasta yazın vazgeçemediklerim arasında. Ama siz şeftali kullanmak istemiyorsanız başka herhangi bir meyveyle de pastanızı hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:
Pandispanya için:
5 yumurta
1 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket Dr. Oetker vanilya
1 limon kabuğu rendesi

Kreması için:
1 Paket Dr. Oetker Vanilyalı Puding
3 adet orta boy şeftali
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
4 buçuk su bardağı süt

Nasıl Yaparım?

Şeftalili Rulo Pastayı hazırlamaya öncelikle pandispanyayı pişirmekten başlayabilirsiniz. Bunun için 5 yumurtayı ve 1 çay bardağı şekeri derin bir kapta yüksek devirde mikser yardımıyla çırpın. Seker iyice eridikten ve köpüklendikten sonra 1 su bardağı unu ekleyin, yavaşça karıştırmaya devam edin. En son limon kabuğu rendesi ve vanilyayı ekleyin, karıştırın.



Hazırladığınız karışımı yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dökün ve dikdörtgen bir şekil verin.

170 derece fırında pandispanyayı pişirin. Burada önemli olan pandispanyanın çok sert ve kuru olmaması. Bunun için çok pişirmemeye özen gösterin. Fırına koyduktan yaklaşık 15 dakika sonra bir kürdanı pandispanyaya batırdığınızda eğer yapışmadan çıkıyorsa pandispanyanız pişmiş demektir. Fırından çıkarabilirsiniz.

Pandispanyanın ilk sıcağı çıktıktan sonra kolay rulo olması için pandispanyayı yağlı kağıdını çıkarmadan rulo yapın ve ıslak bir beze sarın, bekletin.

1 Paket Dr Oetker Vanilyalı Puding'i 3 buçuk su bardağı süt ile pişirin. Dilerseniz pudingi hazır almak yerine evinizde kendi vanilyalı muhallebinizle de pastayı yapabilirsiniz.
Diğer yandan 1 Poşet Dr. Oetker Krem Şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın ve kıvamını sağladıktan sonra buzdolabına kaldırın.

3 adet şeftaliyi kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın.

Pandispanyayı yağlı kağıttan ayırın. Üzerine pişirdiğiniz vanilyalı pudingi dökün ve her yerine gelecek şekilde yayın. Ardından küp küp doğradığınız şeftalileri pudingin üzerine gelişigüzel şekilde dağıtın.
Malzemelerinizin dışarı taşmasını engelleyecek şekilde pandispanyanızı rulo halinde sıkıca sarın.
Bu şekilde yaklaşık bir saat dolapta bekletin. Ardından dolaptan çıkarın ve üzerini krem şanti ile kaplayın. Rulo pastanın her yerini şanti ile kaplamaya özen gösterin.
Üzerini dilerseniz hindistan cevizi ya da pasta şekerleri ile süsleyebilirsiniz.
En az 2-4 saat buzdolabında beklettikten sonra Şeftalili Rulo Pastanızı servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!



0 yorum:

Yorum Gönder