11 Şubat 2012 Cumartesi

Browni



Aslında bu kek bizim evde çocukluğumdan beri kimi zaman Zenci Güzeli kimi zaman ise Kuntakinte tatlısı olarak anılsa da ona en çok yakışanı bence Browni! Yoğun çikolata tadı ve hafif ıslak lezzetiyle özellikle çikolata krizine girdiğim zamanlarda yemeyi en çok sevdiğim keklerden... Aşağıdaki tarifte kakaonun ölçüsünü kendi damak zevkime göre belirledim. Siz daha yoğun ya da daha az kakaolu seviyorsanız ölçüsünü istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Aynı şekilde cevizi de daha bol seviyorsanız biraz daha ekleyebilirsiniz.






Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağından biraz az sıvı yağ
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı bardağı un
Yarım su bardağı kırık ceviz













Nasıl Yaparım:
Üç yumurtayı derin bir kapta kırın ve mikserle çırpın. Toz şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin. Sıvı yağı ve sütü ekleyerek karıştırın. Kakao ve vanilyayı da karışıma ekleyin ve çırpın. Bu karışımdan bir su bardağı ayırın.
Kalan karışıma un, ceviz ve kabartma tozunu ekleyerek çırpın. Bu arada unun önce bir su bardağını koyun. Kıvamına göre kalan yarım bardak unu azar azar ekleyerek koyun.
Kare şeklindeki bir borcama bu karışımı dökün. Önceden ısıttığınız 170 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Bir kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Fırından çıkardıktan sonra kekin ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin. Hafif ılındıktan sonra istediğiniz şekli vererek dilimleyin. Ben baklava şeklini sevdiğim için borcamın köşesinden başlayarak çaprazlama şekilde dilimledim. Dilimledikten sonra ise kenara ayırdığınız bir bardak kakaolu karışımı kekin her yerine dağılacak şekilde bir kaşık yardımıyla dökün. Browni'nin bu sosu çekmesi için bir süre beklemeniz gerekecek. 1-2 saat yeterli olacaktır Üzerine hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

NOT 1:  Unun miktarını ayarlamak önemli. Bu tarifte bir buçuk su bardağı un var ama ben hep göz kararı koyuyorum. Siz de unu eklerken karışımın bir kek kıvamında olmasına dikkat edin. Bir buçuk bardak un az gelirse biraz daha un ekleyebilirsiniz.


NOT 2: Browni siparişi vermek istiyorsanız unsutseker@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder